Evenement

Welzijnsdag

Jonge vrouw voert paard met emmer - Photology1971 via Istock
Bron foto: Photology1971, Istock (Istock licentieovereenkomst voor content)
Samenvatting
  • Wanneer
  • Locatie
    Nationaal Hippisch centrum
  • Organisator
    KNHS
  • Prijs
    Vanaf € 18,00 voor de hele dag
Het welzijn van je paard optimaliseren tijdens het rijden en trainen, dat is de focus van de eerste Welzijnsdag op vrijdag 3 november tijdens de KNHS Congresweek. Onder leiding van dagvoorzitter Fenna Westerduin ervaar je tijdens het praktische programma met de meest vooraanstaande Nederlandse paardenwetenschappers en de Engelse dierenarts Gemma Pearson welke praktische tools je thuis direct toe kunt passen.

Lector Human-Animal Interactions Kathalijne Visser en Fenna Westerduin verzorgen een inleiding over hoe je kunt zien of jouw paard de training zwaar vindt of niet en hoe kun je dit thuis meten. Gemma Pearson gaat in op de vraag hoe je leerprincipes praktisch kunt toepassen tijdens het rijden. Paardengedragsspecialist Machteld van Dierendonck laat zien hoe je kunt herkennen of je paard pijn heeft en verteld je meer over emoties en herinneringen bij het paard. In de middag geven Barbara Faber en Roos Dyson een leerzame interactieve demonstratie waarbij houding en zit op het paard en op de Joker horse simulator vergeleken wordt. Tristan Tucker sluit de dag op zijn bekende inspirerende manier af met een aansprekende demonstratie over leerprincipes van het paard.

Het ticket voor de welzijnsdag is inclusief koffie ontvangst. Voor de lunch is er de mogelijkheid om een lunchvoucher te kopen en deel te nemen aan de buffetlunch bestaande uit een gevarieerd aanbod van sandwiches en een drankje. Na de lunch is er vrijblijvend de mogelijkheid om wat te eten en drinken te kopen bij de foodtrucks in de gezellig aangeklede Beatrixhal.

Voor het bijwonen van deze dag ontvangen KNHS Instructeurlicentiehouders 50 punten. De punten kunnen alleen worden geregistreerd als je zelf een ticket koopt.