Column

Beste meneer Dijkhuizen

Samenvatting
  • Onderwerp
    Wakker Dier, veehouderij, dierenwelzijn
Bekijk de bronnen
Onlangs las ik in dagblad de Telegraaf dat u de acties van Wakker Dier doorgeslagen vindt.

De Nederlandse veehouderij is qua dierenwelzijn volgens u al zo vooruitstrevend, dat de markt de concurrentie met goedkopere -minder diervriendelijke- producten uit het buitenland maar moeilijk aan kan. En dat laatste klopt absoluut. Maar persoonlijk vind ik uw opmerking over Wakker Dier niet bij u passen.

Kijk het zit zo meneer Dijkhuizen, u bent inmiddels boegbeeld van de topsector Agri&Food en u bent oud-voorzitter van een zeer indrukwekkende universiteit welke een inspiratiebron is voor mijn lezend oog. Neem nou Rapport 456, een uitgebreid overzicht van ongerief bij landbouwhuisdieren. Dit rapport trekt een niet al te beste conclusie over de staat van dierenwelzijn binnen de Nederlandse veehouderij. Wakker dier probeert de zooi zoals beschreven in Rapport 456 in de Nederlandse veehouderij op te ruimen. Met kleine stapjes, maar met succes! Dat moet u toe geven.

In principe werkt de Universiteit van Wageningen en Wakker Dier aan het zelfde doel: het verbeteren van dierenwelzijn binnen de veehouderij. Uw uitspraak vind ik daarom ook niet bij u passen. Uw CV doet vermoeden dat u belachelijk goed bent met de economie van de agrarische wereld. Ik daag u daarom uit om een pleidooi te schrijven om de juiste personen op de vingers te tikken. Niet Wakker dier maar de politiek en de vrije markt. Maak een internationale statement namens uw topsector, de universiteit van Wageningen en de Nederlandse veehouderij! Schrijf een pleidooi om de globalisering van de vrije markt wat dit betreft tegen te gaan in het belang van de Nederlandse boer en het dier. Schrijf een agrarisch economisch plan om de import van dieronvriendelijke producten te verbieden en eis dat onze met dierenwelzijns-overgoten hamlapjes zelf opeten en niet aan onze oosterse buren verkopen!

Goed voorbeeld doet goed volgen is mij thuis altijd geleerd, meneer Dijkhuizen. Laat de wereld weten hoe goed de Nederlandse veehouderij volgens u is, en geef Wakker Dier een schouderklopje! Make us proud Aalt! En als u mijn hulp nodig hebt, kunt u mij altijd bellen.

Met vriendelijke groet,

Hanneke

(Bron foto: Pixabay)