Column

Impulsaankoop

Samenvatting
  • Onderwerp
    Huisdieren
Bekijk de bronnen
Bijna iedereen kent de reclameslogan ‘Nederland wordt steeds slimmer’ wel. Maar toch vraag ik me af waarom er dan nog veel huisdieren aangeschaft worden zonder er bij na te denken.

Wanneer je op Marktplaats kijkt worden veel dieren gratis of tegen een lage vergoeding aangeboden, omdat men er gewoonweg geen tijd meer voor heeft. Sommige dieren worden zelfs binnen een half jaar al weer weggedaan! Zo ook laatst in mijn kennissenkring. Dolenthousiast kwam diegene met het bericht dat er weer (het was de derde) een hond gekocht was, zo ontzettend lief! Een witte langharige herdershond. De hond mocht zich vrij vertoeven in de huiskamer en werd als nieuw lid van de familie ontvangen. Drie maanden later waren ze al minder enthousiast, want wat bleek; ze hadden een donker kleurige bank waar de witte haren tijdens de rui erg goed op te zien waren. Nog een paar maanden later bleek de hond een voedselallergie te hebben en na heel wat dierenartskosten verder werd te hond toch maar weer weggedaan. Het leek allemaal zo leuk.

Om nu terug te komen op het feit dat Nederland steeds slimmer wordt; “Waarom zorgen we dan niet dat we ons voorbereiden als we een dier aanschaffen?” Als we in verwachting zijn van een baby worden er veel boeken en internetartikelen gelezen over wat goed en niet goed is voor het kind. Niet alleen op het gebied van producten, maar ook over de opvoeding en het leren. Waarom dan niet bij de aanschaf van een dier? Is het niet mogelijk om de mens een korte cursus te verplichten bij de aanschaf van een dier? Een cursus met daarin achtergrondinformatie van het dier, hoe het dier gehuisvest moet worden, hoe een ziek dier te herkennen is, wat het dier mag eten etc. etc. Alleen maar om bij de aanschaf bewust te worden van het feit dat je een dier niet zomaar aanschaft als een normaal product en dat er daadwerkelijk ook nadelen aan zitten.

(Bron foto: Pixabay)