Column

To kick or not to kick

Konijn op grasveld - PublicDomainPictures via Pixabay
Bron foto: PublicDomainPictures, Pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Honden
Bekijk de bronnen
Als huisdier gehouden konijnen zitten vaak met de bek vol tanden. Helaas voor deze overigens zwijgzame dieren niet figuurlijk maar letterlijk. Een bron van veel dierenleed.

Op tv liet Martin Gaus zijn hond op tafel de glazen van de gasten leegdrinken. Dit om aan te geven dat wat Millan doet, hij 20 jaar geleden al had uitgevonden. Honden werden gecorrigeerd en de gedachte was ‘eigen schuld, dikke bult’. Door trekken, duwen,  schoppen en domineren werden de meest agressieve honden omgetoverd tot doetjes. Nu domineerde hij de tafel. Via zijn vriend hond vond niemand die er zat het nog leuk. 'We moeten positiever zijn' was de boodschap, meer de hond vertellen wat hij goed doet en niet wat hij niet goed doet. Met andere woorden: beloon het gewenste gedrag!

Millan was er niet om hem tegen te spreken, gemiste kans voor Pauw en Witteman. 'Positiever moet jij zijn Cesar'. 'Je moet wat vaker belonen', zag ik Gaus al zeggen terwijl Cesar met moeite zijn glas tequila kon redden van het gelebber van de Golden Retriever op tafel.  Daddy de pitbull terrier van Milan sloop onder tafel en veranderde in een pisbull terrier. Langzaam tilde hij zijn poot op en piste een warme straal tegen het zere been van Gaus. Die bedacht zich niet en gaf het arme beest een enorme rotschop. Toen de camera inzoomde op het parelwitte gebit hoorden we Millan zeggen met een grijns, Good Boy!