Nieuws

Kennis leervermogen paarden maakt trailerladen makkelijker

Trailerladen hoeft niet moeilijk te zijn. Het handboek Trailerlaadtraining beschrijft aan de hand van leerprincipes hoe je paarden in korte tijd kunt leren om ontspannen in en uit de trailer te lopen.

Beter voor het welzijn

Het kan knap lastig zijn om paarden in een trailer te laden als ze weigerachtig, angstig of zelfs agressief zijn.Paardengedragstherapeut Patricia van Rooij vertaalt de nieuwste inzichten in de psychologie van het paard naar de dagelijkse praktijk. Trailerladen wordt daardoor efficiënter, meer ontspannen en veiliger. Zo kan in korte tijd zelfs probleemgedrag worden omgebogen naar gemakkelijk laden. Dat is ook goed voor het welzijn van het paard.

Inhoud handboek

Dit handboek is bedoeld voor alle paardenliefhebbers – beginnend en meer ervaren – die met trailerladen te maken krijgen. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en wordt ondersteund met verhelderende video’s op internet. Het eerste deel van dit boek laat zien volgens welke ‘leerprincipes’ paarden leren. Als je deze leerprincipes begrijpt, wordt duidelijk dat veel bestaande trailerlaadtrainingen het natuurlijke leervermogen van paarden niet optimaal benutten. Niet eerder zijn de bestaande trailerlaadmethodes op deze manier onder de loep genomen. Deel twee bevat de handleiding van de Makkie-trailerlaadmethode® waarin een volstrekt nieuwe combinatie van leerprincipes wordt gebruikt. Met deze methode haal je het meeste rendement uit de training. De kennis van de leerprincipes helpt daarnaast ook om andere trainingen prettiger en effectiever te maken; of het nu om algemene omgang, dressuur, springen of westernrijden gaat.

Over de auteur

Auteur Patricia van Rooij is paardentrainer, paardengedragstherapeut, Equicoach en schrijver. Het Handboek Trailerlaadtraining is haar tweede boek. Door jarenlange praktijkervaring en opleiding leerde ze alle ins en outs van het leergedrag van paarden. “In de paardenwereld wordt hoofdzakelijk getraind met slechts één van de leerprincipes. Jammer, want door ook de andere leerprincipes te benutten kun je veel efficiënter werken. Heldere communicatie geeft paarden duidelijkheid en daardoor ontspanning.”


(Bron foto: Handboek Trailerlaadtraining)