Nieuws

Nieuw dossier paardentraining

Door je paard te trainen, maak je hem sterk en zorg je dat het goed presteert tijdens dressuur of het springen. Als je weet hoe je paard leert, kun je het beter trainen. Het nieuwe dossier paardentraining besteedt aandacht aan aspecten van training.

Paarden worden getraind voor verschillende doeleinden zoals dressuur, springen, eventing, endurance, de men- of tuigsport of voor de keuring, voltige of reining. In alle gevallen zul je spierkracht, uithoudingsvermogen en coördinatie moeten trainen. En bij die training komen leerprincipes van het paard aan bod: je moet weten op welke manieren paarden leren.

Meten

In het dossier paardentraining vind je bronnen voor de verschillende aspecten. Over leerprincipes, maar ook over trainingsleer, blessures en monitoring. Dat laatste gaat over meten. Naast het meten van de hartslag kun je ook zadeldruk en teugeldruk meten. En steeds vaker gebruiken trainers videobeelden om bewegingen van hun paarden te analyseren.

Het dossier, dat door de redactie van Groen Kennisnet is gemaakt, is tot stand gekomen in samenwerking met medewerkers van Hogeschool Van Hall Larenstein.

(Bron foto: Thinkstock)

Publicaties

(1)

Links

(2)