Nieuws

APP Appnormaal Diergedrag nu ook in de iTunes store

Met de app 'Appnormaal Diergedrag' zijn abnormale gedragingen van honden, varkens en paarden via augmented reality in 3D te bekijken. De app is nu gratis beschikbaar in zowel de iTunes (Apple) en Google Play (Android) stores.

Abnormaal diergedrag

De app 'Appnormaal Diergedrag' laat stereotiepe gedragingen bij dieren zien, zoals staartjagen bij honden, kribbebijten en weven bij paarden, en schijnkauwen bij varkens. Ook zijn met de app beschadigende gedragingen te bekijken waarbij dieren zichzelf of andere dieren beschadigen, zoals pootlikken bij honden en staartbijten bij varkens. Met de app wordt ook overmatige agressie zichtbaar gemaakt, wat ook onder abnormaal gedrag valt, met een keuze voor hond of paard.

Hoe werkt de app?

De App 'Appnormaal diergedrag' is via de iTunes (Apple) en Google Play (Android) stores te downloaden. Voor het activeren van de gedragingen moet de camera van de smartphone of tablet op een zogenaamde marker gericht worden. De marker is een afbeelding die een code bevat die herkend wordt door de app. De marker is te downloaden via het Dierenwelzijnsweb (rechtsboven homepage). De marker is opgenomen in een flyer met nadere informatie over de app. De marker kan ook afzonderlijk gedownload worden en in een eigen document opgenomen worden. De geprinte marker werkt zowel in zwart/wit als in kleur.

Contact

naam, organisatie, email adres


(Bron foto: Dierenwelzijnsweb)