Nieuws

Beste dierenwelzijnsproject kinderboerderijen gekozen

Een korte cursus voor het hele gezin om meer te leren over je konijn of cavia. Een slim en innovatief idee van kinderboerderij de Ulebelt in Deventer waarmee ze als winnaar uit de bus kwamen voor de Ida Zilverschoonprijs 2014.

Gein met je konijn

Kinderboerderij de Ulebelt is de ouder/kindcursus 'Gein met je konijn' gestart voor gezinnen die hun konijn of cavia graag een plezierig en uitdagend leven willen bieden. Tenslotte wil een konijn of cavia ook meer dan alleen een schoon hok en voldoende te eten. Om hier meer over te leren en mee te oefenen, is deze korte cursus ontwikkeld. Tijdens de bijeenkomsten leren ouder en kind meer over hun huisdier, met heel praktische zaken zoals spelletjes met je cavia/konijn, zindelijkheid en hanteren van de dieren. Zo krijgen de deelnemers veel meer begrip voor het welzijn van hun huisdier en zullen kinderen met veel meer plezier de verzorging van hun huisdier oppakken. De training wordt verzorgd door een ervaren diergedragskundige.

Vernieuwend en actief

Door een jury van kinderboerderijen werden uit alle inzendingen drie projecten genomineerd, waaronder ‘Gein met je konijn’. Het bestuur van de Ida Zilverschoonstichting heeft uit die drie nominaties de winnaar gekozen. De jury was zeer tevreden over het niveau en de inhoud van de inzendingen en vindt het mooi om te zien hoe dierenwelzijn leeft op de kinderboerderijen. De jury vond alle drie de nominaties erg goed, maar uiteindelijk is het project van De Ulebelt als winnaar uit de bus gekomen. De doorslag hierbij is dat de deelnemers actief met hun dieren aan de slag gaan. Er wordt geleerd hoe om te gaan met de dieren en directe voorlichting gegeven door de medewerkers van de kinderboerderij. Het is een actief en vernieuwend project wat wordt beloond met € 2.500,-. Henk Lommers, TV-dierenarts en bestuurslid van de Ida Zilverschoonstichting, zal op woensdag 21 januari 2015 bij de Ulebelt deze prijs uitreiken.

Vervolg Ida Zilverschoonprijs in 2015

Vanwege de hoge kwaliteit van de inzendingen en de positieve inzet van de kinderboerderijen, wil de Ida Zilverschoonstichting in het najaar van 2015 een vervolg geven aan de Ida Zilverschoonprijs voor kinderboerderijen. Dit als extra stimulans voor kinderboerderijen om aandacht te blijven besteden aan dierenwelzijn en hier ook een leuke beloning voor te krijgen. Meer informatie hierover volgt te zijner tijd via vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland (vSKBN).

Bron bericht: vSKBN


(Bron foto: vSKBN)