Nieuws

Biologisch label BioPlus laat dieren zien

Stichting Merkartikel Bio+ heeft haar vlees voorzien van een QR code die informatie geeft over de herkomst. Hiermee wordt ingespeeld het verkleinen van de afstand tussen consument en boer.

Bio+

Bio+ is een biologisch merk met een brede range producten van natuurlijke komaf. Bij de productie en teelt van Bio+ producten zijn meerdere partijen betrokken. Boeren, tuinders en kwekers werken volgens strikte wettelijke regels, zodat de herkomst van alle producten 100% biologisch is. Bio+ streeft naar transparantie van de productie en heeft natuurlijk gedrag hoog in het vaandel.

Verbeteren transparantie biologische vleessector

Om de transparantie van de vleessector te verbeteren heeft Bio+ een QR code en foto's op de verpakking gezet. Na het scannen van de QR code op de vleesverpakking verschijnt een webpagina met filmpjes over en interviews met varkenshouders, rundveehouders en pluimveehouders.

Aandacht voor natuurlijk gedrag

Verder introduceert het biologische label foto's van de dieren op de verpakking, om het belang van natuurlijk gedrag te benadrukken. Zo mogen biologische varkens hun krulstaarten houden en kunnen de dieren naar buiten. De verschillende biologische vleessoorten hebben een staande verpakking en een eigen kleur en zijn voorzien van het 'Beter Leven' kenmerk van de Dierenbescherming met 3 sterren.


(Bron foto: BioPlus)