Nieuws

Britse huisdieren in problemen door economische crisis

De financiële crisis in de UK maakt het voor steeds meer huisdiereigenaren moeilijk om de voedingskosten en de kosten voor de dierenarts op te brengen.

Meer dieren in asiel door financiële nood

De Britse krant The Guardian bericht dat dierenbeschermingsorganisaties een toename melden van meer dan 50 procent van bij asiels aangeboden huisdieren. De hondenbeschermingsorganisatie ‘the Dogs Trust’ stelt dat het aantal verlaten huisdieren in de afgelopen elf jaar nog nooit zo hoog is geweest. Verschillende organisaties rapporteren ook een toename van het aantal gevallen van verwaarlozing.

Ook paarden aan hun lot overgelaten

Organisaties die zich bezig houden met de bescherming van paarden zoals ‘Redwings’ en ‘Horseworld’ melden een toename van het afstaan van paarden en verwaarlozing. Veel eerder waren er al vergelijkbare berichten uit Ierland.

Kritische noot over dit soort berichten

Berichten over de gevolgen van een recessie voor huisdieren duiken regelmatig op. De meeste berichten zijn echter niet gebaseerd op de resultaten van onderzoek. Een kritisch bericht van ‘Nieuwscheckers’ naar aanleiding van een Netwerkuitzending laat dit zien.


(Bron foto: Wikimedia)