Nieuws

Cursus Dierenclubdocent van start in Barneveld

Dierenclub Nederland en Cursuscentrum Dierverzorging gaan samenwerken rondom de recent ontwikkelde 4-daagse cursus tot Dierenclubdocent. In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op dierenwelzijn.

Dierenlessen

Dierenlessen voor basisschool kinderen bij een locale dierenclub is een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding, net zoals kinderen naar de sportclub of de muziekles gaan. Om dit door heel Nederland te realiseren zijn er veel dierenclubdocenten nodig. Mensen die interesse hebben om als zzp-er in hun eigen woonplaats een dierenclub te starten en de lessen te geven. Dierenclub Nederland biedt op allerlei manieren ondersteuning om zo’n dierenclub op te zetten. Natuurlijk begint dit bij scholing. Dierenclub Nederland verbindt lesgevers en lesnemers, levert promotiemateriaal en werkt vanuit DierenclubNederland.nl, een landelijk informatie- en aanmeldportaal voor zowel lesklanten als dierendocenten.

Cursus Dierenclubdocent

In de cursus Dierenclubdocent wordt uitgebreid ingegaan op dierenwelzijn, waaronder dierethiek, natuurlijk diergedrag en de theorie van hoe dieren leren. De cursus maakt onder andere gebruik van de online cursus dierenwelzijn, ontwikkeld door het Dierenwelzijnsweb in samenwerking met het Ontwikkelcentrum en de Dierenbescherming. Via rollenspellen oefenen de deelnemers bepaalde vormen van verantwoorde omgang met kinderen en ze ontvangen volop handvaten om kind- en diervriendelijke lessen voor te bereiden en te organiseren. In dierenlessen leren kinderen over dieren, genieten ze van de omgang en verzorging en tegelijkertijd ervaren ze dat dieren geen gebruiksvoorwerpen zijn. Projectleider en docent van Dierenclub Nederland Patricia van Rooij: “Mijn visie is dat hoe meer recht we doen aan de dieren zoals ze zijn, hoe beter ze in hun dierenvel zitten, hoe meer wij er oprecht van kunnen genieten.”

Cursus in Barneveld

De eerstvolgende cursus bij het Cursuscentrum Dierverzorging start in maart 2015. De cursus bestaat in totaal uit 4 dagen. Dierenclub Nederland geeft de cursussen, het cursuscentrum is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, coördinatie en de locatie.


(Bron foto: Dierenclub Nederland)