Nieuws

Dieren Film Festival: over dieren en mensen

Het Dieren Film Festival wil dieren- en filmliefhebbers op toegankelijke wijze informeren en amuseren over de verschillende relaties die mensen met dieren hebben. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 oktober, net als vorig jaar in het Filmhuis Den Haag.

Relaties tussen mens en dier

Het Dieren Film Festival 2015 wil op één dag zo’n 10 verschillende films laten zien. De films belichten de verschillende relaties tussen mens en dier, op basis van de functies die gehouden dieren hebben zoals bijvoorbeeld gezelschap, voedsel, educatie, en vermaak. Maar er is ook aandacht voor de omgang met wilde dieren. Dit jaar spelen vooral honden een hoofdrol. Het thema is dan ook 'Man's Best Friend', en voor veel mensen is dit de hond. Daarnaast draaien de films ook om duiven, paarden en dieren in de veehouderij. Het evenement bestaat naast de films uit lezingen en een aantal nevenactiviteiten. Nevenactviteiten betreffen onder ander een pop-up museum in het Filmhuis en een dierenkunstroute in Den Haag. Je kunt ook meedoen aan een filmwedstrijd met als thema 'Dierenvrienden'. Je kunt tot 1 september 2015 een eigen filmpje over een dier of over meerdere dieren insturen.

Dierenmuseum

Het Dieren Film Festival is een initiatief van Het Dierenmuseum. Het Dierenmuseum is een virtueel museum waar je van alles kunt vinden over de relatie van mensen met dieren. De website belicht de relatie tussen mens en dier vanuit diverse invalshoeken en nodigt mensen uit om na te denken over die bijzondere relatie. Over de volgende onderwerpen vind je in Het Dierenmuseum informatie, foto's en films:

- Wat weten we van dieren?
- Hoe denken mensen over dieren?
- Hoe gaan we om met dieren? Vroeger en nu? In Nederland en in andere landen en culturen?
- Waar is discussie over en waarom?
- Hoe zien we het dier terug in de kunst, literatuur, films en reclame?
- Wat is dierenliefde?

(Bron foto: Dogs on the Inside, still trailer)