Nieuws

Europese voedingsrichtlijnen honden en katten herzien

De Europese voedingsrichtlijnen voor honden en katten zijn herzien. Deze richtlijnen, beter bekend als de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs, worden elke 2 jaar herzien volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

FEDIAF richtlijnen

De European Pet Food Industry Federation (FEDIAF) is de Europese brancheorganisatie in de pet food industrie en de tweejaarlijkse update gebeurt onder toeziend oog van de Scientific Advisory Board: een onafhankelijk adviesorgaan bestaande uit vooraanstaande Europese wetenschappers. Naast de industrie en de wetenschap, ziet ook de Europese Commissie het nut en de noodzaak van wetenschappelijk onderbouwde voedingsvereisten voor huisdieren en verwijst naar de FEDIAF richtlijnen op haar website.

Dankzij de vastgelegde voedingsvereisten in de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs, bevat fabrieksmatig geproduceerde huisdiervoeding de juiste voedingsstoffen. Alle bedrijven aangesloten bij de Nederlandse brancheorganisatie, NVG, gebruiken deze richtlijnen en onderschrijven het belang hiervan. In de herziene versie van de richtlijnen is op blz. 99 overzichtelijk opgenomen welke wijzigingen zijn doorgevoerd, ten opzichte van eerdere publicaties.

Nederland voorzitter

In de bijeenkomst waarin de herziene versie van de FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs werd goedgekeurd, werd Nederland gekozen als nieuwe voorzitter van FEDIAF. De voorzitter van NVG, de heer Ir M.C. Pannevis, zal voor een termijn van 2 jaar ook het Europees voorzitterschap op zich nemen en de Nederlandse en Europese belangen vertegenwoordigen, onder andere binnen het mondiale overlegorgaan van de huisdiervoedingsindustrie GAPFA (Global Alliance of Pet Food Associations).

(Bron foto: FEDIAF Nutritional Guidelines Cats and Dogs)