Nieuws

Hogeschool VHL sponsor Dieren Film Festival Den Haag

Morgen vindt de tweede editie van het Dieren Film Festival plaats in Filmhuis Den Haag: een festival over dieren én mensen. De opleiding Diermanagement van Hogeschool Van Hall Larenstein is een van de sponsors van dit bijzondere festival en levert een bijdrage aan het pop-up museum ‘Dierenvrienden’.

Man’s Best Friend

Dit jaar staat het filmfestival in het teken van ‘Man’s Best Friend’. Voor veel mensen is dit de hond, maar ook andere dieren worden als ‘vrienden’ beschouwd, zoals katten, konijnen, vogels en paarden. Honden en katten hebben zelfs de status van gezinslid. Hoe gaan we met onze vrienden om? Hoe ervaren zij het? En waarom worden niet alle dieren als vrienden behandeld? Met kippen, varkens en koeien bijvoorbeeld, gaan we heel anders om.

Films en meer

Het Dieren Film Festival toont dit jaar een aantal films waarin vooral honden een hoofdrol spelen, in allerlei rollen. Ook voor de kinderen zijn er speciale films. Naast de films kunnen bezoekers genieten van interessante lezingen, een boekenhoek, sneak preview van de Haagse dierenkunstwandeling én een pop-up museum ‘Dierenvrienden’.

Want dieren zijn precies als mensen...

In het pop-up museum ‘Dierenvrienden’ toont Hogeschool VHL, samen met Natuurmuseum Fryslân, de gelijkenis tussen mens en dier aan de hand van foto's en modellen. Dit als 'opwarmertje' voor de tentoonstelling 'Animal Inside Out' die van 3 oktober 2015 tot en met 3 januari 2016 in het Natuurmuseum te Leeuwarden te zien is.

Het Dieren Film Festival vindt zaterdag 3 oktober a.s. plaats van 11.00 – 22.00 uur in Filmhuis Den Haag.

(Bron foto: Dieren Film Festival)