Nieuws

Laatste stierengevecht in Catalonië

Vanaf 2012 zijn stierengevechten in de Spaanse regio Catalonië verboden. Zondag 25 september vond het laatste gevecht plaats in een uitverkochte arena in Barcelona.

Einde omstreden traditie

Kranten in binnenland en buitenland berichtten over het laatste stierengevecht in Catalonië. Vorig jaar heeft het Catalaanse parlement stierengevechten met ingang van 1 januari 2012 verboden. Omdat het gevecht in de arena La Monumental in Barcelona het laatste van het seizoen was zou hiermee een einde aan een omstreden traditie zijn gekomen. De arena was ditmaal ruim uitverkocht maar de laatste jaren was stierenvechten al sterk  achteruit gegaan in populariteit.  Het Comité Anti Stierenvechten (CAS) is ondanks de berichtgeving sceptisch. In een persbericht wordt gewezen op het feit dat stierenvechten in de regio nog drie maanden is toegestaan en dat het nog maar afwachten is of dit het laatste gevecht was.

Stierenvechten wijd verspreid

In andere regio’s in Spanje maar ook in Frankrijk en Portugal is stierenvechten met of zonder beoogde dodelijke afloop voor de stier nog steeds wijd verspreid. In Zuid Amerika sneuvelen jaarlijks ook vele duizenden stieren  in de arena.(Bron foto: Wikimedia)