Nieuws

Meat Your Own: zoek een boer die bij je past

Bij Meat Your Own kunnen consumenten direct vlees bestellen van Nederlandse boeren die open zijn over herkomst, omstandigheden, productiewijze en slacht. Hierdoor kunnen consumenten een bewuste keuze maken. In Eindhoven is een pilot gestart.

Meat Your Own

Op het digitale platform Meat Your Own kunnen consumenten zien hoe de aangesloten Nederlandse boeren hun vlees produceren. Zo kunnen consumenten bewust kiezen voor vlees dat voldoet aan hun voorwaarden, zoals dierenwelzijn, diergezondheid en milieu. Het aanbod is niet alleen biologisch maar omvat ook andere duurzame productiewijzen. De deelnemende boeren staan open voor contact met consumenten, ook op het bedrijf zelf. Meat Your Own is een initiatief van Innovatie Agro & Natuur, een denk- en doetank verbonden met het Ministerie van Economische Zaken. Innovatie Agro & Natuur ontwikkelt grensverleggende innovaties in landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte en zorgt er voor dat die door belanghebbenden in de praktijk worden gebracht.

Pilot in Eindhoven

In Eindhoven is een pilot gestart waarbij 3 maanden de distributie en webshop via Meat Your Own worden getest. Vleespakketten van 9 boeren uit de regio kunnen worden besteld via de webshop. Daarna kunnen ze worden afgehaald bij een Meat Your Own-afhaalpunt in Eindhoven of worden thuisbezorgd. Afhalen op het bedrijf van de boer is ook altijd mogelijk. De pilot wordt ondersteund met een consumentencampagne via sociale media en op evenementen met een speciale Meatmobiel. Als de pilot in Eindhoven slaagt zal deze worden uitgebreid met de inmiddels 125 boeren die landelijk bij Meat Your Own zijn aangesloten.

(Bron foto: Meat Your Own)