Nieuws

Moeten dieren in de toekomst mensenrechten krijgen?

Acht tieners vormen een denktank en spreken zich in 8 verschillende afleveringen bij Zapp op NPO 3 uit over hun verwachtingen voor de toekomst. In aflevering 2 verplaatsen ze zich in de positie van dieren om de vraag te beantwoorden of we ze mogen doden en opeten.

Denktank

Manal, Menno, Rui, Iris, Quintus, Sofie, Chantel en Thomas vormen Humans Denktank. Zij crossen met chauffeur en filosoof Stine Jensen in een bus door Nederland naar plekken waar ze een glimp van hun toekomst op kunnen vangen. Een toekomst waarover nu besluiten worden genomen en waar de denktankers al een en ander van meemaken. Ze voetballen met robots, vertegenwoordigen een kip in de rechtszaal, creëren hun perfecte baby en eten in het restaurant van de toekomst. Op basis van hun ervaringen komen de denktankers tot verrassende ideeën en adviezen over de wereld waarin zij willen leven. ‘Denktank’ nodigt de kijker uit om tijdens en na elke uitzending actief mee te denken op zapp.nl/denktank.

De 8 afleveringen worden van 30 oktober tot 18 december 2016 rond 11.30 uur uitgezonden op zondagochtend bij Zapp op NPO 3.

Mensenrechten voor dieren?

In aflevering 2 'Alleen maar dieren' hebben we een heel bijzondere passagier in de Denktank-bus: Kip Kato. De vraag aan denktankers Menno, Manal, Thomas en Sofie is of we haar mogen doden en opeten. Om zich beter te kunnen verplaatsen in de positie van het dier spelen de denktankers een rechtszaak na waarbij Kato zelf haar verdediging mag voeren. Daarna bezoeken ze Alana en Dennis, twee studenten Dier- en veehouderij. Hoe denken zij over het houden en slachten van vee? Alana: "Wij zorgen voor ze en zij geven ons er iets voor terug."

Uitzending op zondag 6 november 2016, 11.25-11.41 uur bij Zapp op NPO 3.

(Bron foto: Denktank_Zapp)