Nieuws

Nieuw dossier paardenvoeding

Voeding is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van het paard. In het nieuwe dossier paardenvoeding vind je informatie over paardenvoeding. Wat eet een paard? Welke aandoeningen zijn gerelateerd aan het voer?

Wilde paarden eten dag en nacht kleine hoeveelheden voer van een matige kwaliteit. Ze zijn ongeveer zestien uur per dag bezig met eten. Paarden zijn kuddedieren die flinke afstanden afleggen op zoek naar voedsel. De hele dag zoeken ze naar eten. Je kunt hun gedrag samenvatten als hapje-stapje-hapje-stapje.

Hoewel paarden al ruim duizenden jaren geleden gedomesticeerd zijn, verschillen onze paarden qua anatomie en fysiologie niet zo veel van wilde paarden. Maar de manier waarop we paarden houden, wijkt wel af van de manier waarop ze in het wild leven. Wanneer de voeding niet optimaal is, kunnen er aandoeningen ontstaan. Paarden kunnen wormbesmettingen krijgen. En hooi of kuilvoer kan giftige planten als het Jacobskruiskruid bevatten.

In het nieuwe dossier 'Paardenvoeding' vind je achtergrondinformatie over paardenvoeding, de voedermiddelen en voergerelateerde aandoeningen.

(Bron foto: Thinkstock)

Publicaties

(1)

Links

(2)