Nieuws

Online cursus introduceert het gedrag van wilde dieren

Wageningen University biedt de MOOC ‘Introduction to Animal Behaviour’ aan. Met deze gratis online cursus ontdek je hoe dieren leren, communiceren, eten, roofdieren vermijden en sociale interacties aangaan. De cursus is Engelstalig.

De MOOC ‘Introduction to Animal Behaviour’ start 12 september en de onderwerpen worden gedurende zes weken behandeld. Een MOOC is een Massive Open Online Course; dat wil zeggen dat de cursus open is voor iedereen! Iedereen kan gratis meedoen.

Inhoud van de cursus

Wil je leren begrijpen hoe en waarom dieren zich gedragen op de manier waarop ze dat doen, en hoe wetenschappelijk hypotheses over gedrag getest worden? Deze cursus biologie en levenswetenschappen geeft een inkijk in de complexiteit van het gedrag van wilde dieren en hoe hun gedrag wordt bestudeerd. De cursus begint met hoe dieren leren en met elkaar communiceren, en gaat dan verder met onderwerpen zoals het vinden van eten, vermijden van roofdieren, kiezen van partners, en het grootbrengen van nakomelingen. De cursus is gericht op iedereen die het begrip van diergedrag wil verruimen en verbreden. Er is geen voorkennis nodig, alleen nieuwsgierigheid en enthousiasme voor het onderwerp.

Wanneer je de cursus succesvol afrondt, kun je voor een klein bedrag een certificaat te kopen. Door het ontwikkelen van MOOCs ondersteunt Wageningen University edX met het doel onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen, de mogelijkheid van leren en lesgeven zowel op de campus als online en het ontwikkelen van onderwijs en leerprocessen door middel van onderzoek.

(Bron foto: Bijeneters_Shutterstock)