Nieuws

Presentaties onderwijsdag voor veehouderijdocenten beschikbaar

Ruim 100 veehouderijdocenten bogen zich op 9 november over toekomstgerichte thema's tijdens de UDV-onderwijsdag. De presentaties van de onderwijsdag zijn beschikbaar.

Op donderdag 9 november heeft het Onderwijs Vernieuwings Programma Dier en (OVP Dier) en de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij (UDV) de jaarlijks UDV-onderwijsdag georganiseerd, de dag waar voor veehouderijdocenten waar netwerken en samenwerken aan toekomstgerichte thema's centraal staan. Dit jaar was het thema ‘werelden verbinden’. De dag werd gehouden bij het het Agri Innovation Centre bij Aeres in Dronten.

Veranderende wereld

Frans Keurentjes, voorzitter van de zuivelcoöperatie Friesland Campina was hoofdspreker van de dag. De betrokken voorzitter wist de docenten van het mbo en hbo boeien door zijn passie voor de melkveehouderij en kennis van zaken die hij op een genuanceerde wijze bij het onderwijs wist te brengen. Tijdens zijn lezing met als titel 'Strategieën voor een veranderende wereld' was er volop interactie met de zaal.

Workshops

Na deze inleiding waren er 12 verschillende workshops met echt verschillende onderwerpen op het gebied van praktische toepassingen van duurzaamheidsthema’s. Alle presentaties van de lezingen en workshops zijn beschikbaar. Daarnaast was er een rondleiding over Aeres Farms.

Alle presentaties van de onderwijsdagen zijn te vinden in het dossier UDV (voorheen PZ) Onderwijsdagen Veehouderij.

(Bron foto: Cor Duim)