Nieuws

Steeds meer dieren onder Beter Leven keurmerk

Het aantal dieren dat het Beter Leven keurmerk krijgt, groeit in 2015 met ruim 17 procent ten opzichte van 2014. In totaal worden dit jaar ruim 20 miljoen dieren onder het keurmerk van de Dierenbescherming gehouden.

Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk is in 2007 door de Dierenbescherming geïntroduceerd als een 3-sterrensysteem dat de mate van diervriendelijkheid van een product aangeeft: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker. Met het keurmerk wil de Dierenbescherming consumenten overhalen te kiezen voor minder, maar beter vlees en biedt zij het bedrijfsleven de gelegenheid geleidelijk over te stappen op een diervriendelijker aanbod van vlees en eieren. In 2015 produceren ruim 1000 boeren voor het keurmerk en verwerken zo'n 260 bedrijven vlees en eieren met het keurmerk. Beter Leven sterren voor zuivelproducten komen er ook; de criteria hiervoor worden momenteel ontwikkeld.

Beter Leven week

Met ruim 17 miljoen vleeskuikens en bijna 1 miljoen leghennen vormen kippen de grootste groep dieren onder het Beter Leven keurmerk, gevolgd door zo'n 2 miljoen varkens en ongeveer 270.000 runderen en kalveren. Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming maakte vandaag de cijfers bekend tijdens een bijeenkomst van bedrijven die meedoen met het Beter Leven keurmerk. Tijdens deze bijeenkomst maken supermarkten, slachterijen en vleesverwerkende bedrijven daar de jaarlijkse balans op van het keurmerk aan de vooravond van de 'Beter Leven week' die maandag 19 oktober start in alle supermarkten. Tijdens deze week doen veel supermarkten en merken mee met speciale acties en aanbiedingen. Volgens Frank Dales willen steeds meer fabrikanten het Beter Leven keurmerk op hun verwerkte producten. In twee jaar tijd is het aantal producten met het keurmerk volgens de Dierenbescherming verdrievoudigd

(Bron foto: Beter Leven_Dierenbescherming)