Nieuws

Vernieuwd stalboekje melkvee

Het stalboekje natuurlijke melkveegezondheidszorg is vernieuwd. Het stalboekje geeft handvatten om met natuurlijke middelen de gezondheid en de weerstand van de dieren te bevorderen en zo ziektes te voorkomen.

Dieren op een natuurlijke manier gezond houden vraagt kennis en inzicht en een ander management. Gebruik maken van natuurlijke middelen is een mogelijkheid om de gezondheid van dieren te bevorderen en zo ziektes te voorkomen en het gebruik van antibiotica te verminderen. De kennis vind je in stalboekjes.

Stalboekjes

De eerste stalboekjes voor de veehouderij verschenen in 2009. Ze werden aanvankelijk gemaakt de biologische veehouderij, maar in aangepast vorm zijn ze ook bruikbaar voor de gangbare veehouderij. De boekjes zijn bedoeld voor veehouders en dierenartsen. Ze vinden er informatie over middelen en methoden om dieren gezond te houden.

Er zijn stalboekjes voor pluimvee, varkens, melkvee en vleeskalveren. Nadat het stalboekje voor varkens en pluimvee vernieuwd zijn, is nu ook het stalboekje voor melkvee uit 2011 vernieuwd.

Meer informatie over het op een natuurlijke manier gezond houden van dieren vind je in het dossier 'Natuurlijk gezond' van Groen Kennisnet.

(Bron foto: Shutterstock)