Nieuws

Vernieuwde zoekmachine

De zoekmachine van Groen Kennisnet is vernieuwd. De zoekbox is sneller en je kunt je zoekresultaat makkelijker aanpassen.

De zoekbox van Groen Kennisnet is vernieuwd. Daarom is de weergave van de zoekresultaten wat anders dan je gewend was. Omdat de zoekmachine sneller werkt en je je zoekresultaat makkelijker kunt aanpassen, kun je sneller vinden wat je zoekt.

Selectie

Zo kun je in het zoekvenster je zoekwoord aanpassen, net als bij Google. Dat is nieuw. Het filteren van je zoekresultaten in de linkerkolom is gebleven zoals het was. Wat ook nieuw is, is dat je items kunt selecteren. Dat doe je via het selectievakje dat voor elke titel staat. Wanneer je vervolgens op 'uw selectie' klikt, krijg je een lijst met je favoriete zoekresultaten.

Filteren

In de nieuwe zoekmachine worden resultaten niet meer onder de tabbladen 'nieuws', 'projecten' of 'websites' weergegeven. Die tabbladen zijn verdwenen. Maar met de mogelijkheden om te filteren kun je zeker zo snel vinden wat je zoekt. De nieuwe zoekmachine is niet alleen sneller, maar de beheerskosten zijn ook lager.

De partners die de zoekmachine van Groen Kennisnet gebruiken, werken inmiddels ook met de vernieuwde zoekboxen, zie bijvoorbeeld op het Portaal Natuur en Landschap en Gewasbescherming.nl.

Op dit moment kampt de zoekmachine tijdelijk nog met wat opstartproblemen. Het kan zijn dat de zoekbox dan niet de verwachte resultaten oplevert. We hopen dat dit probleem zo snel mogelijk is opgelost.

(Bron fotowedstrijd Groen Kennisnet: foto Mandy Eltink)

Links

(2)