Nieuws

Wiki's Groen Kennisnet vernieuwd

Studeren in de bieb
Bron foto: Larissa Mulder, WUR
Samenvatting
 • Onderwerp
  Wiki's Groen Kennisnet
 • Interessant voor
  Alle beroepsgroepen, onderwijs
Bekijk de bronnen
De wikiomgeving van Groen Kennisnet is vernieuwd! Tussen 22 september en 29 september zijn de wiki's van Groen Kennisnet verhuisd. Let op: hierdoor zijn de URLs van de pagina's veranderd.

  Vanaf donderdag 22 september zijn de Groen Kennisnet wiki’s omgezet naar de nieuwe cloudomgeving van Confluence. Maak je gebruik van deze URLs binnen jouw website, leeromgeving, lesmateriaal of elders online? Check dan goed of ze nog up-to-date zijn. Alle wiki's zijn te bereiken via wiki.groenkennisnet.nl.

  De wiki's zijn niet alleen verhuisd van de server naar de cloud, het is tevens een grote opruiming en opschoning geworden. Met als resultaat mooie fris opgezette wiki’s.

  Wiki-omgeving

  Wil je vooral nieuwe dingen leren voor je dagelijkse praktijk? Naast het leermateriaal in de Kennisbank vind je in onze Wiki-omgeving ruim 35 digitale leermodules over agri, voedsel en groen.

  Op donderdagochtend 22 september kregen de eerste 3 wiki's een nieuwe URL: te weten:

  Cursus dierenwelzijn

   Deze cursus helpt je te begrijpen wat dierenwelzijn precies inhoudt. Het stelt je in staat om het welzijn van dieren te beoordelen en respectvol en kundig met dieren om te gaan.

   Digitale gids Natuurinclusieve akkerbouw

   Er is al veel kennis over natuurinclusieve landbouw (NIL) beschikbaar, maar deze kennis is erg versnipperd. Het doel van deze gids is om voor een aantal NIL-maatregelen de kennis praktisch toegankelijk te maken zodat jij als akkerbouwer gefundeerde keuzes kan maken en kan leren van de ervaringen van collega's. Het dient als een onafhankelijke informatiebron die oriënterende agrariërs een overzicht geeft van NIL-maatregelen en doorverwijst naar andere informatiebronnen voor verdieping. In de gids wordt aandacht besteed aan het identificeren van win-win situaties voor natuur en het bedrijfssysteem, zodat zowel de natuur als jij als ondernemer baat hebben bij de maatregelen.

   Cursusmateriaal veehouderij

   Hier vind je online cursusmateriaal veehouderij dat door het agrarisch MBO-onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven bij uitgeverij Roodbont is ontwikkeld. Je kunt per diergroep verschillende online basiscursussen volgen. 

   Volgens de planning worden op donderdag 29 september de overige Groen Kennisnet wiki's overgezet naar de nieuwe omgeving.

   Op 29 september zijn alle andere wiki's waaronder de wiki duurzame bedrijfsovername, wiki precisielandbouw en onze meestgebruikte wiki – de beeldenbank gewasbescherming – omgezet naar een nieuwe omgeving.

   Bekijk de vernieuwde landingspagina waar alle wiki's met de nieuwe URL beschikbaar zijn. Vergeet niet om in je favorieten, de docentenhandleiding of intranet de URL's aan te passen naar de nieuwe weblinks. Mocht je nog kinderziektes tegenkomen, meld deze vooral even bij onze servicedesk.

    Nieuwe wiki's

    Leuk om te weten is dat er binnenkort nieuwe wiki's online komen. Zo is er de wiki Duurzaam vlees natuurlijk, over duurzaamheid in de vleesveehouderij, en de wiki Hokverrijking varkens. Zodra deze wiki's definitief klaar zijn informeren we je hierover.

    Vragen

    Mocht je vragen hebben over bovenstaande, stuur dan een mail naar servicedesk@groenkennisnet.nl