Menu

Dieren­welzijnsweb

Actueel

Inhoudsopgave
Door het houden van dieren en de relatie tussen mensen en dieren kan dierenwelzijn onder druk komen te staan. Maar wat is dierenwelzijn eigenlijk? Op Dierenwelzijnsweb vind je actuele informatie over dierenwelzijn en vind je per onderwijsniveau een overzicht van beschikbare cursussen en ander leermateriaal op het gebied van dierenwelzijn.
Nieuws
Invasieve exotische dieren vormen een bedreiging voor de biodiversiteit en de gezondheid van mensen. Om de verspreiding van invasieve exoten zoveel mogelijk te voorkomen moeten maatregelen worden getroffen. Hiervoor moeten soms dieren gedood worden. Hoe pak je dat aan in de praktijk om onnodig leed bij het dier zo veel mogelijk te voorkomen? Onder leiding van het IUCN is een handleiding opgesteld die terreinbeheerders kan ondersteunen bij het beantwoorden van deze vragen.
Groen Kennisnet  

Leermateriaal over dierenwelzijn

Op Dierenwelzijnsweb vind je veel leermateriaal over dierenwelzijn. Veel van het materiaal is ontwikkeld in projecten van (het netwerk van) het Dierenwelzijnsweb. Een compleet overzicht van het beschikbare leermateriaal vind je per onderwijsniveau aangeboden in het menu van de website.

Ook interessant

Mediatheek: top downloads
items: [] items.length: 0 itemsArray: [ "1032071", "1031906", "1035459" ]

Nieuwsbrief Dierenwelzijnsweb

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over dierenwelzijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Dierenwelzijnsweb.