Nieuws

Groot Handboek Terrariumkunde: uitgebreid naslagwerk over herpeten en geleedpotigen

Samenvatting
  • Onderwerp
    Terrariumdieren
  • Interessant voor
    Dierverzorgers
Bekijk de bronnen
Afgelopen week is het Groot Handboek Terrariumkunde gepresenteerd tijdens een boekrelease. Dit ruim 1.000 pagina’s tellende, rijk geïllustreerde naslagwerk komt tegemoet in de kennisbehoefte bij iedereen die zich beroeps- of hobbymatig met reptielen, amfibieën en ongewervelden bezighoudt.

Genodigden vierden samen met auteur Rogier van Rossem de lancering van het Groot Handboek Terrariumkunde. Alle kennis, jarenlange praktijkervaring en betrokkenheid bij een aantal commissies die het beleid over dierhouderij beïnvloedden, inspireerden de auteur een betrouwbaar en zo compleet mogelijk naslagwerk te schrijven.

Terrariumdieren

Het is wel belangrijk om bij de aanschaf van terrariumdieren weloverwogen te werk te gaan. Door een juiste keuze bij een goed aanschafadres kun je veel problemen voorkomen. In de factsheet “de aanschaf van een reptiel of amfibie’ lees je meer over wat er komt kijken bij de aanschaf van een terriumdier.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
5 tips voor het inrichten van een terrarium

Bron: LICG

Uniek en uitgebreid naslagwerk

  • Het boek beschrijft onder andere in detail hoe je de verschillende soorten correct huisvest en verzorgt.
  • Voor professionals is het een handig naslagwerk om hun vakbekwaamheid op peil te houden en om (startende) liefhebbers te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor hun dier.
  • Het boek bevat alle informatie voor de opleiding vakbekwaamheid herpeten en is daarmee het lesboek bij uitstek voor studenten van een diergerelateerde opleiding.
  • Up-to-date informatie wordt ondersteund door prachtige foto’s van onder andere Matthijs Kuijpers, die voor opdrachtgevers als National Geographic en de BBC de wereld afreist om zeldzame reptielen en amfibieën in beeld vast te leggen.

Het Groot Handboek Terrariumkunde is een uitgave van Edupet Uitgeverij dat onderdeel is van Edupet Educatie.

Bronnen

(2)